Accu typen

Door de zeer snelle ontwikkelingen is er een verschuiving opgetreden in de bij de accu-types vermelde voordelen. In ons assortiment wordt nu nog uitsluitend de Li-ion NCM accu aangeboden.

Li-ion NCM

De NCM accu is opgebouwd uit een groot aantal cellen. De meest toegepaste cel is de 18650 cel (18mm dik en 650 mm lang). 10 jaar geleden was een capaciteit van 2000 mAh per cel een gebruikelijke waarde, maar nu is 3300 mAh al bijna standaard. Het gevolg is dat de aangeboden capaciteit van E-bike accu`s in 10 jaar tijd bijna verdubbeld is.

Lifepo4

In tegenstelling tot NCM ziet men bij LFP in de afgelopen jaren nauwelijks een capaciteit toename. De LFP accu was al relatief zwaar (10Ah ca 4 kg) en om mee te gaan in de trend van stijgende capaciteit wordt de LFP accu onacceptabel zwaar in vergelijking met een NCM accu. LFP wordt nu vooral toegepast bij stationere energie opslag (bv bij zonnepanelen)

Li-polumeer

De Li-polymeer accu is vooral populair bij model (vliegtuig) bouwers. Met Li-polymeer wordt nog altijd de hoogste energie dichtheid behaald. De accu`s met hoge capaciteit (boven 15Ah) in ons assortiment waren tot voor kort o.b.v. Li-polimeer In de praktijk blijkt dit type accu-packs, opgebouwd uit pounch-cellen, veel minder duurzaam te zijn dan accu-packs o.b.v. 18650 cellen. D