Verlichting

 

36 Volt Koplamp

Onze controller is voorzien van een stekker om een 36 volt koplamp op aan te sluiten (2-polige stekker zwart-geel).
Via het display kan de verlichting in en uit geschakeld worden.
Wij hebben diverse 36 Volt LED koplampen in ons assortiment die op deze stekker aangesloten kan worden.

DC-omvormer 36-6 Volt

omvormer op verlichtingsstekker

Wij leveren omvormers die 36 volt omzetten in een spanning van 6 Volt bij een maximale stroom van 1 ampère. De omvormer wordt gebruikt om de bestaande koplamp van 6V op de accu aan te kunnen sluiten.

De aansluiting op de controller is bedoeld voor LED verlichting en kan maar een beperkte stroom leveren. Als een bestaande koplamp met een omvormer op de controller wordt aangesloten kan, afhankelijk van de elektronica in de koplamp, een probleem ontstaan door te grote piekstromen. Sommige koplampen trekken bij het inschakelen een te grote stroom omdat een condensator wordt opgeladen voor de standlichtfunctie.

Wij kunnen daarom niet garanderen dat het aansluiten van uw huidige koplamp (middels de omvormer) op de verlichting stekker van de controller altijd goed gaat. Omvormer op stroomdraden

Mocht de lichtuitgang stuk gaan dan adviseren wij de bestaande koplampen + omvormer rechtstreeks op de ingang van 36V (rood/zwarte draad) aan te sluiten. De lamp kan dan bediend worden met de originele schakelaar.

Voor de handige doe-het-zelver bestaat ook de mogelijkheid het binnenwerk uit de lamp te halen en te vervangen door een stroom-begrenzings-weerstand. De waarde van de weerstand zal in de grootte orde van 33 ohm (stroom 100 ma) liggen.