Waarmee dien ik rekening te houden bij het bestellen?

Elk type fiets is anders. Het ombouwpakket past nagenoeg op iedere fiets, maar soms zijn er enkele extra aanpassingen nodig. Op deze pagina vindt u de meest voorkomende aanpassingen:

Wielmaat

In de set zit een 28 inch wiel met aluminium velg (hoogte 25 mm, breedte 24 mm). Hierop passen alle gangbare bandmaten. Bij een afwijkende wiel diameter of speciale velg wens kunt u contact opnemen over de mogelijkheden.

Bagagedrager

De bagagedrager wordt vervangen voor de bagagedrager uit het pakket. bagagedrager1

1) Bij de meeste fietsen zit aan de zijkant van het frame (net onder het zadel) twee gaten om de beugels te bevestigen. Dit is de standaard manier, u hoeft geen extra aanpassingen te verrichten.

2) bagagedrager2Bij sommige fietsen zit de oude bagagedrager bevestigd aan de achterkant van het frame (o.a. bij enkele typen van Gazelle). Of op een aluminium strip onder of op het spatbord. De beugels kunnen daardoor niet aan het frame worden bevestigd. Een aluminiumblokje als verbindstuk is de oplossing.

3) bagagedrager3O.a. de Batavus Mambo heeft een dubbele bagagedrager. Het bagagerek uit het comfort pakket kan geplaatst worden, het rek uit het luxe en excellent pakket is niet mogelijk. U kunt de bovenste bagagedrager vervangen voor de bagagedrager uit het comfort pakket en deze bevestigen aan de onderste bagagedrager. De bijgeleverde beugels hoeft u niet te gebruiken.

Trapsensor

De trapsensor bestaat uit twee onderdelen. Een beugel met hall-sensor, die bevestigd wordt aan de lagercup. En een kunststofschijf met magneetjes, deze wordt met een klempassing op de trapas geschoven. Voor elke fiets geldt dat u de crank (traparm) moet demonteren van uw fiets, het gereedschap dat u hiervoor nodig heeft is een cranktrekker. Afhankelijk van de trapas zijn er verschillende mogelijkheden voor het plaatsen van de trapsensor. Bij voorkeur wordt de trapas aan de niet ketting zijde geplaatst. Maar aan de ketting zijde is ook mogelijk.

1) trapsensor1 De beugel wordt vastgeklemd achter de rand van de lagercup. De cup kunt u van uw fiets demonteren met een trapassleutel.

2) Steeds vaker komt het voor dat de lagercup geen opstaande rand meer heeft. De beugel valt over over de uitstaande rand van de lagercup heen. De beugel moet met de meegeleverde Epoxy lijm worden vastgelijmd.

3) Op de trapas zit een ronde kunststof kap. De beugel wordt ook hier met Epoxy lijm vastgelijmd. Let op dat de beugel goed gecentreerd wordt ten op zichte van de trapas.

4)trapsensor-hollowtech Shimano hollowtech II. De beugel klemt u vast achter lagercup. Met een hollowtech trapassleutel kan de lagercup worden losgedraaid. Het gat in de magneetschijf is 16mm en bedoeld voor de vierkante as (punt 1 t/m 3). De hollowtech heeft een diameter van 22 mm. Het gat in de magneetschijf moet hierop worden aangepast. Op het bestelformulier bij opmerkingen kunt u dit aangeven, wij maken het gat in de magneetschijf groter.
Bij de hollowtech trapas zitten meestal 1 of 2 zwarte kunststof ringen, de trapsensor komt in plaats van deze ringen. Heeft je Hollowtech geen kunststof ringen, dan is er geen ruimte om de trapsensor te plaatsen. Dit kan opgelost worden door je trapas te vervangen voor een smallere variant.

Verlichting

1) Bij een koplamp op batterij of dynamo op band kunt u het huidige systeem handhaven.
2) Indien u fiets een naafdynamo heeft komt deze te vervallen. U heeft de mogelijkheid om te kiezen voor een 6 Volt omvormer om de bestaande verlichting op de accu aan te sluiten. Het is ook mogelijk een nieuwe koplamp te plaatsen. In onze webshop bieden wij diverse lampen aan.

Snelbinders

1) snelbinder1De snelbinders met haakt kunt u van uw huidige bagagedrager halen, en op de nieuwe bagagedrager plaatsen.
2) Alle overige snelbinders passen niet op de nieuwe bagagedrager.snelbinder2 U kunt in de webshop een snelbinder bestellen.

Spiraalsnoer en Tyraps

In het pakket zitten tyraps en spiraalsnoer om de kabels op te bergen. Standaard wordt de kleur zwart geleverd. Wanneer u liever transparante/grijze tyraps en spiraalsnoer wilt, dan kunt u dit aangeven bij opmerkingen in het bestelformulier.