Waarmee dien ik rekening te houden bij het bestellen?

Elk type fiets is anders. Het ombouwpakket past nagenoeg op iedere fiets, maar soms zijn er enkele extra aanpassingen nodig. Op deze pagina vindt u de meest voorkomende aanpassingen:

Wielmaat

In de set zit een 28 inch wiel (ETRTO 622) met aluminium velg (hoogte 25 mm, breedte 24 mm). Wij bieden ook 20 inch (ETRTO 406), 24 inch (ETRTO 507) en 26 inch (ETRTO 622) wielen aan. Heeft u speciale velg wensen of wilt u uw eigen velg behouden, dan kunt u contact opnemen over de mogelijkheden.

Bagagedrager

De bagagedrager wordt vervangen voor de bagagedrager uit het pakket. bagagedrager1

1) Bij de meeste fietsen zit aan de zijkant van het frame (net onder het zadel) twee gaten om de beugels te bevestigen. Dit is de standaard manier, u hoeft geen extra aanpassingen te verrichten.

2) Bij sommige fietsen zit de oude bagagedrager bevestigd aan de achterkant van het frame, onder het zadel.
Een aluminiumblokje als verbindstuk is de oplossing.

3) Er bestaan ook bevestigingen op een aluminium strip onder of op het spatbord. De beugels kunnen daardoor niet aan het frame worden bevestigd.
Bij het Veldia bagagerek heeft u een bevestigingsblokje groot nodig
Bij het 1201 bagagerek heeft u een bevestigingsblokje klein nodig

4) O.a. de Batavus Mambo heeft een dubbele bagagedrager. Het bagagerek uit het comfort pakket kan geplaatst worden, het rek uit het luxe en excellent pakket is NIET mogelijk. U kunt de bovenste bagagedrager vervangen voor de bagagedrager uit het comfort pakket en deze bevestigen aan de onderste bagagedrager. De bijgeleverde beugels hoeft u niet te gebruiken. De nokken op het nieuwe bagagerek dienen soms wat smaller gemaakt te worden zodat deze tussen het vaste rek op de fiets valt. Het monteren vergt iets meer creativiteit.

Spatbord

Bij sommige fietsen zit het spatbord bevestigd aan het bagagerek. Als het bagagerek wordt gedemonteerd dan zit het spatbord los. Je kunt het spatbord zettten met een spatbordstang.

Trapsensor

De trapsensor bestaat uit twee onderdelen. Een beugel met hall-sensor, die bevestigd wordt aan de lagercup. En een kunststofschijf met magneetjes, deze wordt met een klempassing op de trapas geschoven. Voor elke fiets geldt dat u de crank (traparm) moet demonteren van uw fiets. Bij de meeste fietsen heeft u een cranktrekker nodig. Afhankelijk van de trapas zijn er verschillende mogelijkheden voor het plaatsen van de trapsensor. Bij voorkeur wordt de trapas aan de niet ketting zijde geplaatst. Maar aan de ketting zijde is ook mogelijk.

1) trapsensor1 De beugel wordt vastgeklemd achter de rand van de lagercup. De cup kunt u van uw fiets demonteren met een trapassleutel.

2) Steeds vaker komt het voor dat de lagercup geen opstaande rand meer heeft. De beugel valt over over de uitstaande rand van de lagercup heen. De beugel kan worden vastgezet met 2-componentenlijm.

3) geperste trapas
Er bestaan ook geperste lagercups (o.a. Gazelel fietsen). Op de trapas zit een ronde kunststof kap, je kunt deze niet demonteren. De beugel wordt ook hier met Epoxy lijm vastgelijmd, maar in combinatie met parkers. Zodat de beugel niet kan verschuiven. Let op dat de beugel goed gecentreerd wordt ten op zichte van de trapas.

4)trapsensor-hollowtech Shimano hollowtech II. De beugel klemt u vast achter lagercup. Met een hollowtech trapassleutel kan de lagercup worden losgedraaid. Het gat in de magneetschijf is 16mm en bedoeld voor de vierkante as (punt 1 t/m 3). De hollowtech heeft een diameter van 22 mm. Het gat in de magneetschijf moet hierop worden aangepast. Op het bestelformulier bij opmerkingen kunt u dit aangeven, wij maken het gat in de magneetschijf groter.
Bij de hollowtech trapas zitten meestal 1 of 2 zwarte kunststof ringen, de trapsensor komt in plaats van deze ringen. Heeft je Hollowtech geen kunststof ringen, dan is er geen ruimte om de trapsensor te plaatsen. Dit kan opgelost worden door je trapas te vervangen voor een smallere variant.

5) BB-MT800 De BB-MT800 lager cup wordt grotendeels op trekking fietsen en MTB gebruikt. Het installeren van de trapsensor werkt hetzelfde als bij een Hollowtech 2, maar de buiten diameter van de lager cup is kleiner. Voor het demonteren van de cup raadt shimano de tool TL-FC25 aan. Dit hulpstuk kan op een TL-FC32 sleutel geklikt worden. Hierdoor wordt de diameter van de sleutel gereduceerd en kan je de lagercups van de BB-MT800 en BB-R60 losdraaien. We bieden deze tool niet aan in onze webshop, maar kan wel voor u worden besteld. Neem contact op voor de mogelijkheden.

6) Octalink. De Octalink trapas kunt u herkennen aan de dubbel inbus kop die je ziet als je naar de schroef kijkt waarmee de pedaalarm op de as is gemonteerd. Het monteren van de trapsensor is moeilijk zelf te doen. Er is geen plaats om de magneetschijf te kunnen plaatsen. Daarom dient de pedaalarm op een freesmachine aangepast te worden, zodat de magneetschijf over de arm valt. Neem contact op voor de mogelijkheden

Verlichting

1) Bij een koplamp op batterij of dynamo op band kunt u het huidige systeem handhaven.
2) Indien u fiets een naafdynamo heeft komt deze te vervallen. U heeft de mogelijkheid om te kiezen voor een 6 Volt omvormer om de bestaande verlichting op de accu aan te sluiten. Het is ook mogelijk een nieuwe koplamp te plaatsen.

Snelbinders

1) snelbinder1De snelbinders met haakt kunt u van uw huidige bagagedrager halen, en op de nieuwe bagagedrager plaatsen.
2) Alle overige snelbinders passen niet op de nieuwe bagagedrager.snelbinder2 U kunt in de webshop een snelbinder bestellen.

Spiraalsnoer en Tyraps

Om de kabels mooi te bundelen kunt u gebruik maken van spiraalsnoer. Deze is verkrijgbaar in de kleur zwart of transparant.